Dos Santos

Klik hier om de film Dos Santos te bekijken en te downloaden.

De verslaafde Fausto dos Santos krijgt van zijn drugsdealer een pistool in handen geduwd en schiet iemand dood voor een shot. Bevangen door schuld zwerft hij door de nacht. Maar als er een arrestatie volgt, lijkt hij ineens een ander mens…

Dos Santos is een op waarheid gebaseerd moordmysterie en maakt grote vragen los. Wanneer maak je iemands probleem jouw probleem? En wat is moeilijker: gratie krijgen of gratie geven?

Bij de korte film (21 minuten) heeft de Protestantse Stichting tot steun aan het godsdienstonderwijs te Amsterdam een kijkwijzer ontwikkeld voor de bovenbouw van de middelbare school.

Kijkwijzer downloaden | Handleiding bij kijkwijzer downloaden Spoiler alert: deel de kijkwijzer pas uit nadat je de film samen gekeken hebt!

De kijkwijzer kwam tot stand in samenwerking met Harmen Brethouwer van Het Filmgesprek.

Dos Santos is het regiedebuut van Maarten van Voornveld en Kees-Jan Mulder en werd op het Nederlands Filmfestival zowel voor de Debuutcompetitie als voor de Gouden Kalveren geselecteerd. Dos Santos is een productie van BIND - klik hier voor meer informatie over de film.

Delen: